Social

#sfantul apostol simion zilotul #sarbatoare 10 mai #rugaciune #sarbatoare

Sarbatoare 10 mai - Sfantul Apostol Simon Zilotul | Rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o spuna astazi

Este sarbatoare mare astazi pentru credinciosi. In fiecare an, pe 10 mai, in calendarul crestin ortodox, este pomenit Sfantul Apostol Simon Zilotul.

 

Sfantul Simon era de neam din Cana Galileii, cunoscut Domnului Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana era destul de aproape de Nazaret. Aceasta zi este una plina de semnificatii pentru crestini, dar si o zi de rugaciune.

Pe 10 mai, toti credinciosii trebuie sa se roage la Sfantul Apostol Simon Zilotul pentru iertarea pacatelor si protectie divina.

Cine este Sfantul Simon Zilotul

Sfantul Apostol Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. Este cinstit pe 10 mai. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune - prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de "Canaanitul" si de "Zilotul" spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon "fratele Domnului", urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Sfantul Simon Zilotul, numit si Natanael, este cel care si-a lasat casa, parintii si mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfantul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Odata cu Pogorarea Duhului Sfant, mirele cel din Cana a inceput a propovadui si el, alaturi de Apostoli, Evanghelia in toata lumea. El a propovaduit in Mauritania, Africa si Britania, unde si-a dat si sufletul sau, fiind rastignit si ingropat, scrie crestinortodox.ro.

Moastele Sfantului Simon Zilotul

In Bucuresti, la Biserica Podeanu aflata pe strada Dornei (in apropierea Pietei Chibrit) se afla o particica din sfintele sale moaste. Moastele Sfantului Simon Zilotul sunt acoperite de un baldachin construit dupa modelul celui aflat la Roma, intr-una din catacombele unde se afla moastele Sfintilor Chiril si Metodiu.

Cele mai multe persoane vin aici sa sa ceara ajutorul in casatorie. Sfantul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu aceasta rugaminte.

Rugaciune catre Apostolul Simon Zilotul

“Sfinte, slavite si intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai invrednicit a-L primi in casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Preacurata Lui Maica, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea, si a fi insuti vazator al preaslavitei minuni a Domnului! Cu credinta si cu dragoste ne rugam tie: cere de la Hristos Domnul sa prefaca sufletele noastre iubitoare de pacat in vase vrednice ale harului; pazeste-ne si ocroteste-ne cu rugaciunile tale de ispitele diavolesti si de caderile in pacat, si mijloceste ca sa primim de Sus ajutor in vremea trandavirii, ca sa nu ne poticnim de piatra smintelii, ci sa umblam fara abatere pe calea cea mantuitoare a poruncilor lui Hristos, pana ce vom ajunge la fericitele locasuri ale Raiului, unde tu acum salasluiesti si te veselesti. Asa, Apostole al Mantuitorului, nu ne rusina pe noi, cei ce nadajduim cu tarie la tine, ci fii noua ajutator si acoperitor toata viata noastra, si ne ajuta a savarsi viata aceasta vremelnica intru buna credinta si cu placere de Dumnezeu, a dobandi sfarsit crestinesc si pasnic, a ne invrednici de raspuns bun la Infricosata Judecata a lui Hristos, ca scapand de vamile vazduhului si de tirania cumplitului stapanitor al acestei lumi, sa mostenim cereasca imparatie si sa preaslavim numele cel de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin.”

Sursa foto: realitateatv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea