Social

#romania #bani #saracie #minori

Saracie severa pentru minorii din Romania: 8% dintre acestia traiesc cu mai putin de 15 lei pe zi

Din 100 de minorii din Romania, 8 traiesc la nivelul de saracie severa, cu mai putin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF. Dintre acestia, 35% apartin etiniei rome.

"In timp ce copiii reprezinta categoria de populatie cea mai saraca din Romania, tinerii se afla pe locul al doilea", a precizat reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, cu ocazia lansarii in dezbatere publica a Strategiei Nationale pentru Tineret 2014-2020, noteaza Mediafax.

Printre problemele cu care se confrunta copiii si adolescentii din Romania se numara excluziunea sociala si dificultatile din domeniul educatiei, sanatatii si al ocuparii fortei de munca.

Saracia si excluziunea nu se refera doar la aspectul financiar, ci si la lipsa accesului la serviciile de baza.

"Procentul populatiei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani care au parasit timpuriu scoala era de 16,8% in 2008, unul dintre cele mai ridicate din Europa. Dreptul la educatie este afectat in cazul copiilor din comunitatile sarace si cele etnice, in special din zonele rurale", a adaugat Blanchet, potrivit sursei citate.

Statisticile din domeniul sanatatii sunt de asemenea ingrijoratoare. In 2012, aproximativ 17.000 de fete cu varsta sub 19 ani au fost insarcinate. De asemenea, consumul de alcool, fumatul si abuzul de droguri sunt in crestere.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea