Social

Saracia romanilor, cea mai mare problema pentru aderare

"Cred ca saracia romanilor este marea provocare ce trebuie rezolvata cu prioritate", a spus baroneasa Emma Nicholson , vicepresedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European .

Ea spune ca multi europarlamentari sunt inspaimantati de perspectiva intrarii in UE a unui mare numar de saraci. Baroneasa este convinsa ca integrarea in Uniune este cel mai eficient si mai rapid mod pentru sprijinirea Romaniei in lupta pentru combaterea saraciei.

Ea a dat exemplu standardele de viata ale unor tari odata sarace: Portugalia, Spania, Irlanda.

"Saracia nu reprezinta oare cea mai importanta problema pentru multi dintre cetatenii Romaniei, oameni mult prea saraci pentru a supravietui cu demnitate si pentru a-si putea folosi la justa lor valoare imensele calitati pe care le au?"

"Cred ca aceasta este marea provocare ce trebuie rezolvata cu prioritate", a spus baroana Emma Nicholson , vicepresedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European, pentru ziaristul Cristian Unteanu. Emma Nicholson spune ca multi europarlamentari si cetateni ai tarilor membre UE sunt inspaimantati de perspectiva intrarii in UE a unui mare numar de oameni saraci . Baroana este de parere ca integrarea in Uniune este cel mai eficient si mai rapid mod care exista de a sprijini Romania in lupta pentru combaterea fenomenului saraciei.

Ea a dat drept exemplu standardele de viata ale unor tari odata sarace: Portugalia, Spania, Irlanda. Aceste tari ar fi acum exemple de succes, conform aceleiasi voci.

Oficialul european este convins ca succesul "formidabil" al celor trei nu ar fi fost inregistrat in afara UE. Emma Nicholson este convinsa ca tarile Uniunii vor putea face fata provocarii de a ajuta Romania sa micsoreze starea de saracie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea