Social

# accident aviatic apuseni #muntii apuseni #accident aviatic #victime #statul roman #apuseni

Sapte ani de la tragedia din Apuseni! Nu s-a gasit inca vinovatul. Statul isi arata, inca o data, neputinta

Au trecut sapte ani de la tragedia aviatica din Apuseni. Pe 20 ianuarie 2014 pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in cumplitul accident.

 

Avionul, cu sapte persoane la bord, decolase de la Bucuresti si se indrepta spre Oradea, unde medicii urmau sa preleveze mai multe organe pentru transplant. Aeronava s-a prabusit in muntii Apuseni, intr-o zona greu accesibila.

La bordul avionului se aflau inca cinci persoane, care au scapat cu viata, insa au fost grav ranite. La momentul respectiv s-a declansat o ancheta de amploare pentru a afla circumstantele in care s-a produs accidentul.

Patru ani mai tarziu procurorii au inchis cea mai mare parte a anchetei si au stabilit ca interventia de la momentul prabusirii avionului nu necesita nicio sanctiune. Dosarul a fost clasat, iar investigatia nu s-a incheiat nici pana in ziua de astazi.

In 2018, procurorii au decis sa continue o parte din ancheta. Cercetarile ramase vizeaza actiunile echipajului, modul in care a fost dirijat zborul, activitatea angajatilor ROMATSA si ingrijirile medicale acordate la momentul tragediei.

La sapte ani de la tragedia aviatica din Apuseni, multe intrebari nu isi au inca raspunsuri, iar familia studentei Aura Ion este revoltata.

„Pentru toti cei care au intervenit sau care aveau obligatia sa intervina, au gresit. Incepand cu ROMATSA, MAPN, STS, SRI. Sunt multi, Ministerul Transporturilor, pana la medicii de la fata locului. Oameni buni, in Apuseni au murit oameni si ceea ce ni se spune este ca nimeni, dar nimeni nu este responsabil de moartea acestor bieti oameni.”, spune revoltata Mariana Ciuca, sora Aurei Ion, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea