Social

#splat rufe #saptamana mare 2023 #curatenie # saptamana mare

Saptamana Patimilor. Poti sa speli si sa faci curat in aceste zile? Ce spun preotii

Ne aflam in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor. Este ultima saptamana de dinaintea Pastelui. Credinciosii se pregatesc intens pentru sarbatorile Pascale in aceasta perioada. Gospodinele fac curatenie in casa, prepara bucate alese, vopsesc ouale si pregatesc tinutele pentru noaptea de Inviere.

 

Cu toate acestea, este important sa stii ca nu in orice zi din aceasta saptamana poti face curatenie sau sa speli. Iata care sunt zilele in care ai voie sa faci treburi casnice in aceasta saptamana.

Cand poti face curat si spala rufe in Saptamana Mare

Gospodinele pot face curat in Saptamana Mare, pana in Joia Mare, inclusiv. Incepand cu Joia Mare insa, este interzis torsul pana dupa Paste.

Pana in Vinerea Mare gospodinele trebuie sa curete bine casa, sa spele geamurile si sa scoata totul la aerisit. De asemenea, este important ca Vinerea Mare sa te prinda cu casa perfect ordonata si curata.

Cand vine vorba de spalat, lucrurile stau putin diferit. Gospodinele pot spala haine in zilele de Marti, Joi si Sambata.

Cand NU trebuie sa faci curat si sa speli rufe in Saptamana Mare

Toti credinciosii trebuie sa stie ca in Miercurea Mare nu se spala rufe. De asemenea, nu se spala rufe in Vinerea Mare.

De asemenea, gospodinele nu trebuie sa faca curatenie in casa in Vinerea Mare si nici in Sambata Mare. Ultima zi in care se poate face curatenie este Joia Mare.

Cand se vopsesc ouale in Saptamana Mare

Ouale se vopsesc intotdeauna in Joia Mare. Gospodinele care nu apuca sa vopseasca ouale in aceasta zi, mai pot vopsi ouale in Sambata Mare. 

Ouale nu se vopsesc, sub niciun chip, in Vinerea Mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea