Social

#imparte.ro #saptamana mondiala a glaucomului # glaucom

Saptamana Mondiala a Glaucomului, 11 -17 martie 2012

Saptamana Mondiala a Glaucomului se desfasoara anul acesta in perioada 11 -17 martie 2012 sub motto-ul: “Nu lasa glaucomul sa iti intunece viata!”

Asociatia Mondiala a Glaucomului impreuna cu Asociatia Mondiala a pacientilor cu Glaucom si-au unit fortele avand ca obiectiv cresterea gradului de alerta individuala sau in grup impotriva orbirii generate de glaucom. Initiativa constituirii “Saptamanii Mondiale a Glaucomului” dateaza din 2008 si a reprezentat un motiv de dezbateri numeroase care au avut ca tema glaucomul.

Saptamana Mondiala a Glaucomului (11 -17 martie 2012) este consacrata pentru a pleda dreptul fundamental al fiecarei persoane pentru o vedere sanatoasa. Este un eveniment care se bucura de atentie la nivel mondial in fiecare an, avand ca obiective constientizarea publicului asupra glaucomului, ca principal factor de risc la pierderea progresiva a vederii, sau chiar orbire si informarea oamenilor cu privire la importanta detectarii precoce a glaucomului si instituirea tratamentului in timp util.
 

Ce trebuie sa stim despre GLAUCOM


1. Ce este GLAUCOMUL?

Glaucomul este o afectiune oftalmologica care se caracterizeaza prin distrugerea lent-progresiva a nervului optic, element ce asigura transmisia catre creier a informatiilor vizuale.

Citeste continuare articolului pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea