Social

Saptamana aceasta incep tezele cu subiect unic

Gata cu vacanta. De astazi, toata lumea se intoarce la munca, iar elevii la scoala. In perioada urmatoare, pe ei ii asteapta examenele nationale. Saptamana aceasta incep tezele cu subiect unic , iar luna viitoare, bacalaureatul.

Marti incep tezele cu subiect unic, cu proba la limba si literatura materna. Pe data de 9 mai, elevii de clasa a VIII-a vor sustine teza cu subiect unic la istorie sau geografie, pentru ca in 13, respectiv 16 mai, sa aiba loc teza la limba romana si cea la matematica, atat pentru elevii de clasa a VII-a, cat si pentru cei de clasa a VIII-a.

La sfarsitul acestei luni elevii vor avea posibilitatea sa depuna contestatii , in cazul in care nu sunt multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezinta media de admitere, pe baza careia elevii se pot inscrie in licee sau scoli de arte si meserii.

Se apropie si bacalaureatul. Saptamana aceasta au loc inscrierile, iar la mijlocul lunii viitoare se vor incheia cursurile pentru elevii claselor a XII-a. Bacalaureatul se va sustine in perioada 23 iunie-3 iulie. Reprezentantii Ministerului Educatiei au publicat pe site subiectele la probele scrise, dar si modele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat din acest an. Vacanta de vara va incepe pe 14 iunie.

Examenele nationale pentru elevi se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

TEZELE CU SUBIECT UNIC

6 mai - limba materna
9 mai - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
13 mai - limba romana
16 mai - matematica
29 mai - depunerea contestatiilor

BACALAUREATUL

1 - 9 mai - inscrierea candidatilor
23 - 24 iunie - limba romana (oral)
24 - 25 iunie - limba materna (oral)
25 - 26 iunie - limba moderna (oral)
27 iunie - limba romana-scris
30 iunie - limba materna-scris
1 iulie - proba obligatorie a profilului-scris
2 iulie - proba la alegere-scris
3 iulie - proba la alegere-scris
5 iulie - afisarea rezultatelor


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea