Social

#marius petcu #sindicalisti sanitas #ministerul sanatatii #amanare buget

Sanitas: Aprobarea bugetului ar putea fi amanata

Aprobarea bugetului de catre Guvern ar putea fi amanata pentru vineri sau chiar pentru luni, in conditiile in care in actualul Cabinet exista "nu numai discutii ci chiar dispute in privinta bugetului".

Declaratiile ii apartin liderului Sanitas, Marius Petcu si au fost facute la finalul intalnirii de miercuri cu ministrul Sanatatatii, Ion Bazac .

"Nu pot sa spun ca am inregistrat un progres. Blocajul vine din faptul ca proiectul de buget nu a fost aprobat si exista in continuare nu numai discutii ci chiar dispute in privinta buget sistemului sanitar", a spus Petcu la iesirea de la negocierile cu ministrul Sanatatii.

Totodata liderul Sanitas a reiterat ideea ca daca bugetul nu va permite respectarea angajamentelor asumate de fostul ministru al Sanatatii, atunci "ne vom reintoarce la situatia din toamna 2008 cand am suspendat actiunile de protest".

Petcu a subliniat ca Ion Bazac sustine pozitia sindicalistilor. "Domnul ministru Bazac are o atitudine constructiva, doreste sa convinga ministrul de Finante si premierul ca ar trebui crescute veniturile din sistem. La cheltuieli nu putem renunta deci trebuie sa crestem veniturile iar asta este o decizie politica", a explicat Marius Petcu.

Totodata acesta a afirmat ca exista posibilitatea ca adoptarea bigetului in Guvern sa fie amanata. "Mai avem o etapa de discutii in seara asta. Dupa ce mesajul FMI va fi transmis, ne intalnim la Minsiterul de Fiante si urmeaza votul de maine din guvern. Exista posibilitatea de a se amana proiectul de buget pentru vineri, sau pentru saptamana viitoare", a anuntat Petcu.

Referitor la posibilitatea inghetarii salariilor, liderul Sanitas a declarat ca au existat discutii in Guvern pe aceasta tema, marti seara, dar ca anumiti ministri s-au opus acestei solutii, printre acestia fiind si ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea