Social

#salvamari #greva salvamari #salarii salvamari

Salvamarii au intrat in greva

Salvamarii de pe litoralul romanesc au intrat in greva incepand de astazi, 23 iulie. Aproximativ 400 de salvamari sustin ca nu si-au primit salariile inca de la inceputul sezonului estival.

Mai mult, salvamarii au spus, de asemenea, ca au trebuit sa-si plateasca din buzunarul propriu cazarea, masa si transportul.

Pe de alta parte, ministrul Turismului a declarat ca autoritatile locale nu au facut cereri pentru buget, insa Consiliul Judetean Constanta a intocmit proiectul de hotarare de Guvern privind alocarea a 4,5 milioane de lei pentru salvamari inca din luna mai.

"Salvamarii nu au contract cu Ministerul. Detinatorul de contract este obligat sa constituie buget pentru salarii. Cel care are contract trebuie sa depuna cererea pentru buget la sfarsitul anului pentru anul viitor. Eu nu aveam cum sa constitui buget daca nu aveam cerere. Spre exemplu, cererea de la Primaria Costinesti a venit acum doua saptamani. Anul trecut la fel au procedat si au primit bani din fondul premierului, lucru ilegal. Eu nu fac nimic ilegal, sa raspunda cine greseste", a declarat Maria Grapini, ministrul Turismului.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea