Social

#spitale #salariu #performanta #operatii #salariu medici

Salarizarea medicilor in functie de performante, din acest an

Salarizarea cadrelor medicale in functie de perfomantele obtinute ar putea fi introdusa chiar din acest an, a declarat aseara la Realitatea TV ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Masura va fi luata pentru a stopa migratia medicilor, care s-a accentuat in ultimii ani.

Din datele detinute de Ministerul Sanatatii reiese ca in perioada 2009-2012 au plecat din Romania intre 5.000 si 7.000 de medici. Eugen Nicolaescu spune ca se doreste o flexibilizare a grilei de salarizare bugetara, "acest sistem asa-zis socialist de plata". El a dat ca exemplu ipotetic un medic chirug care realizeaza 1.000 de operatii pe an si primeste 10.000 de euro. In schimb, cel care va face doar 20 de operatii pe an va primi 200 de euro.

Ministrul Sanatatii spune ca noul sistem ii va determina pe medicii buni sa simta ca sunt apreciati si sa-i convinga sa ramana in tara si sa-i "creasca" aici si pe altii.

Sursa foto: exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea