Social

#ins #restaurante #finante #hoteluri #salarii #cresteri salariale #minerit #produse farmaceutice

Salariul mediu net a crescut cu 122 de lei

Salariul mediu net al romanilor a crescut in luna decembrie a anului trecut cu 7,7% fata de luna precedenta. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, castigul salarial mediu net a fost in decembrie 2012 de 1.697 de lei, in crestere cu 7,7 procente (122 lei). Comparativ cu decembrie 2011, salariul a crescut cu 5,8%.

Statistica arata ca cele mai mari salarii medii nete au fost in intermedierile financiare (4.576 lei), iar la polul opus se situeaza restaurantele si hotelurile (904 lei).

Conform INS, cele mai semnificative cresteri salariale, intre 20% si 26,5%, s-au inregistrat in extractia de carbune superior si inferior, extractia minereurilor feroase si fabricarea produselor farmaceutice de baza.

Nivelul castigului salarial mediu net a crescut in luna decembrie datorita acordarii primelor de sarbatori, a platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si a disponibilizarii salariatilor cu remuneratii lunare mici.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea