Social

#bugetari #pensionari #cresteri salariale #medici rezidenti

Cresc salariile bugetarilor! Afla de cand

Salariile bugetarilor cu venituri mici ar putea fi majorate incepand cu anul 2014, cele mai mari cresteri salariale urmand sa fie in cazul medicilor rezidenti. Potrivit declaratiilor Marianei Campeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, retributiile rezidentilor ar urma sa se dubleze.

"Vrem sa ii plasam pe o grila superioara asa incat sa poata sa beneficieze de la inceput de un salariu mai mare. Cred ca discutia a fost in guvern despre 1.200 de lei", a declarat Campeanu aseara la Romania TV. Tot pentru 2014, Ministerul Muncii intentioneaza sa majoreze si indemnizatiile minime pentru cresterea copiilor, cuantumul lor urmand sa fie stabilit in functie si de posibilitatile bugetare de anul viitor.

In ceea ce priveste planurile pe 2013, ministrul a precizat ca singurii care vor simti o crestere a veniturilor vor fi pensionarii. In urma recalcularii, circa 200.000 de pensionari vor primi indexari de peste 4%. In afara de aceasta modificare, valoarea punctului de pensie va creste, iar statul va plati si restantele la marirea pentru grupele de munca 0-25, grupa a II-a, respectiv 0-50, grupa intai.

Sursa foto: infobraila.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea