Social

#companii de stat #reduceri salariale #guvern

Salariile din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%

Angajatilor din companiile de stat nu li se vor reduce salariile cu 25%. Totusi, Guvernul va stabili un plafon salarial maximal pentru acestia si pentru angajatii regiilor autonome. Din castigul care va depasi acest plafon, o cota de peste 70% va fi varsata intr-un fond de solidaritate .

Potrivit Guvernului, primul pas spre reducerea salariilor il va constitui reevaluarea bugetelor companiilor de stat. Vor fi exceptate societatile care au facut deja restructurari , cum este, de exemplu, CFR,.

Executivul va stabili un plafon salarial maximal, care va depasi, probabil 5.000 lei, iar peste 70% din castigul care depaseste acest plafonse va transfera intr-un fond de solidaritate, au declarat surse din Executiv, citate de agentia Mediafax.

Potrivit Realitatea.net, proiectul legii de reducere a cheltuielilor bugetare prevede reducerea cu 25% a salariilor angajatilor din institutiile publice, insa nu si in cazul companiilor de stat care se autofinanteaza.

 

Citeste si:

3.249 lei - salariu de femeie de serviciu la SNR

Secretarii de stat, mai bine platiti ca ministrii! Vezi lista celor mai mari salarii

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea