INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Salariile de merit din educatie ar putea fi eliminate

Cadrele didactice ar putea sa nu mai primeasca salarii de merit deoarece oficialii Ministerului Educatiei considera ca aceste sume suplimentare acordate ca recompensa nu sint justificate de munca depusa. „Salariul de merit pentru cadrele didactice va trebui sa dispara, deoarece invatatorii aranjeaza sa primeasca diplome ca au participat la diverse cursuri si cercuri scolare, ca sa dea bine la dosarul pentru salariul de merit“, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat pentru invatamintul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa. Demnitarul a explicat ca, de multe ori, elevii sint obligati sa participe la diverse concursuri ca sa se justifice salariul de merit al profesorului. In plus, secretarul de stat a mentionat faptul ca din aceasta cauza sufera procesul de invatamint, mai ales in clasele primare, deoarece anumite ore, cum este cazul orelor de sport, sint transformate in ore de pregatire. „In loc sa faca orele de sport, elevii fac citire, gramatica sau matematica, pentru ca trebuie sa fie pregatiti pentru diversele concursuri la care participa. Copilul trebuie sa faca sport, muzica si desen, pentru ca are nevoie“, a mai spus Svetlana Preoteasa. Salariile de merit reprezinta un plus la salariu de 15% din indemnizatia de baza si se acorda timp de un an personalului didactic si didactic auxiliar cu performante deosebite in activitatea desfasurata. Pentru primirea salariului de merit, profesorii trebuie sa aiba calificativul „foarte bine“ in anul scolar precedent, sa fi coordonat proiecte si programe educative sau sa utilizeze sistemul educativ informatizat . La evaluarea cadrelor didactice sint luate in calcul performantele obtinute in pregatirea elevilor, precum si rezultatele acestora la examenele nationale si la concursurile si olimpiadele scolare. Mai sint punctate participarea la cursuri de formare , realizarea de proiecte de finantare din surse extrabugetare, elaborarea si publicarea unor studii si articole in reviste de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea