Social

#saddam permis ofensiva

Saddam nu ar fi permis Israelului sa atace Gaza, spune un fost apropiat

Un fost consilier al lui Saddam Hussein a declarat intr-o inregistrare audio difuzata marti ca Israelul nu ar fi indraznit sa lanseze ofensiva din Gaza, daca fostul dictator irakian ar fi fost in continuare la putere.

"Atacul barbar asupra poporului nostru arab din Gaza este rezultatul firesc al lipsei de influenta a Irakului si a absentei liderului sau national, martirul Saddam Hussein", a spus Izzat Ibrahim al-Douri, cel mai important fost oficial al regimului de la Bagdad aflat inca in libertate, informeaza Reuters.

Fost vicepresedinte al Consiliului de Conducere a Revolutiei din Irak, el figureaza la pozitia a sasea pe o lista americana cu 55 cei mai cautati irakieni.

Pentagonul a fixat o rascumparare de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa. Afirmatiile sale au fost facute intr-o inregistrare audio difuzata de postul arab de televiziune al-Jazeera, care nu a precizat cum a obtinut inregistrarea. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea