Social

#conducere #senat #camera deputatilor #birou permanent

S-au stabilit conducerile celor doua Camere ale Parlamentului

Dupa nelipsitul circ specific clasei politice romanesti, parlamentarii au reusit pana la urma sa puna cap la cap functie cu functie si sa stabileasca conducerile celor doua Camere. Astfel, la Senat presedinte va fi Mircea Geoana secundat de vicepresedintii Dan Voiculescu, Crin Antonescu, Anca Boagiu si Alexandru Peres .

Cele patru posturi de secretari au fost ocupate de Gheorghe David si Orest Onofrei din partea PD-L, Doina Silistru de la PSD+PC si Cornel Popa de la PNL. In ceea ce priveste chestorii, din partea PD-L a fost numit Constantin Dumitru, de la Alianta PSD+PC - Chelaru Ion, de la PNL - Dan Radu Rusanu, in timp ce din partea UDMR a fost desemnat Verestoy Attila .

La Camera Depuatilor presedinte a fost aleasa Roberta Anastase , iar democrat-liberalul Ioan Oltean, membrii Aliantei PSD+PC Adrian Nastase si Daniela Popa si liberalul Bogdan Olteanu vor fi vicepresedintii Biroului Permanent. Ei au fost validati, in plen, cu 291 voturi din 300. Biroul Permanent ii va avea ca secretari pe democrat-liberalii Dumitru Pardau si Cezar Preda, social-democratul Valeriu Zgonea si liberalul Mihai Voicu.

Chestori vor fi Gheorghe Albu de la PD-L, Nicolae Banicioiu de la PSD, Dan Motreanu de la PNL si Kelemen Hunor de la UDMR. Lista cu propunerile liderilor de grupuri parlamentare a primit 291 de voturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea