Social

#reinfectare coronavirus # coronavirus romania #coronavirus

S-au reinfectat cu noul coronavirus, desi aveau anticorpi! Cum este posibil

Trei persoane din Sibiu s-au reinfectat cu noul coronavirus, desi aveau anticorpi. Acestia au fost declarati vindecati, insa cu toate acestea, dupa o perioada s-au infectat din nou cu noul virus.

Potrivit doctorului Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, cazurile de reinfectare a unor pacienti care au fost declarati vindecati este posibila din mai multe cauze.

”Eu nu cred ca aveau anticorpii, sau anticorpii pe care ii aveau erau la un nivel foarte redus sau aveau un tip de anticorpi care nu erau anticorpii neutralizanti ai virusului. Probabil ca nu cunoastem, sau nu stiu daca colegii de la Sibiu au astfel de informatii, dar testele care exista pentru determinarea cantitativa si a tipului anticorpilor nu exista in momentul de fata. Nu in Romania, nu exista ca si teste comerciale.

Eu cred ca este foarte posibil ca ei sa nu fi avut un nivel protector de anticorpi. Reimbolnavirea este posibila, a mai fost semnalata si in alte tari. Din informatiile pe care le am, exista un procent destul de important de pacienti (chiar daca nu avem un studiu inca in acest sens), de pana la 20% care nu dezvolta anticorpi la un nivel protector, sau, mai exista o eventualitate, anticorpii au o durabilitate, o persistenta relativ mica si ulterior infectia este posibila.

In ceea ce priveste existenta a doua tulpini, eu sunt rezervat, pentru ca daca vrei sa faci o astfel de afirmatie atunci ar trebui sa poti sa faci o secventiere, adica o mapare a intregului genom al virusului in momente diferite.

Adica trebuia sa existe la acelasi pacient identificarea virusului in urma cu doua luni, trei luni cand a fost prima infectie si o metoda similara de mapare in acest moment, cand pacientii au fost reinfectati. Atunci poti sa constati ca a fost intr-adevar diferente intre cele doua tulpini virale. Ori, daca lucrul asta nu a fost facut, mi-e greu sa cred ca exista suficiente dovezi pentru sustinerea unei astfel de teorii”, a ecplicat dr. Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea