Social

#scoli in conditii de pandemie # reincep scolile # incep scolile #noul an scolar #pandemie

S-au redeschis scolile iar elevii s-au reintors in banci, cu mici exceptii. Nu se stie insa pentru cat timp

Astazi, 13 septembrie, s-au redeschis scolile in format fizic. Toti elevii, cu cateva exceptii, s-au reintors in banci.

Anul scolar 2021-2022 incepe in conditii de pandemie. Nu se stie pentru cat timp scolile vor functiona in format normal avand in vedere ca, spre deosebire de anul trecut, acum numarul de cazuri de Covid este dublu. Duminica, 12 septembrie, au fost raportate 2.255 de cazuri noi de infectari, fata de 1.311 cat erau pe 12 septembrie anul trecut.

Ministrul educatiei este, la randul lui, destul de pesimist. S-ar putea sa fie vorba doar de o luna. La jumatatea lunii octombrie, rata de incidenta ar putea ajunge la 6 la mie, limita de la care se trece in online.

Noul an scolar incepe in conditii de pandemie

Noul an scolar incepe, pentru a doilea an la rand, in conditii de pandemie.  Medicii insista sa fie respectate regulile sanitare din pandemie: purtarea mastii de protectie, distantare sociala, iar acolo unde este posibil, efectuarea vaccinului impotriva Covid-19.

In plus, specialistii ii indeamna pe parinti sa-si testeze copilul impotriva Covid-19 la cele mai mici simtpme de raceala si sa nu-l lase sa mearga la scoala sub nicio forma pana la aflarea rezultatului.

Asta, cu atat mai mult cu cat, cu doar o zi inainte de inceperea scolii, 141 de copii bolnavi de COVID erau internati in spitale, din care 9 la Terapie Intensiva.

Peste 7.000 de elevi incep scoala online

Pentru 7.000 de elevi scoala incepe, de altfel, online. Este vorba despre aproximativ 2000 de elevi care se afla in orase sau localitati unde incidenta cazurilor de covid a depasit 6 cazuri la mia de locuitori.

In cazul altor aproximativ 5.000 de elevi este vorba despre probleme vechi de infrastructura. In continuare exista scoli in cladiri vechi si neconforme. 8 dintre acestea se afla in Bucuresti. In cazul acestora cursurile se vor desfasura doar online.

Decizia de a incepe cursurile online a fost din motive de infrastructura si resurse existente. Cele 8 unitati scolare din Bucuresti care isi desfasoara cursurile online sunt:

  • Gradinita 133, Sectorul 2
  • Scoala gimnaziala 24, Sectorul 2
  • Scoala gimanziala 25, Sectorul 2
  • Colegiul economic Hermes, Sectorul 2
  • Scoala gimanziala 124, Sectorul 5
  • Scoala generala 280, Sectorul 5
  • Liceul Teoretic Ion Barbu, Sectorul 5, 
  • Scoala Sanitara Vita, Sectorul 6

Sursa foto: curierulnational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea