Social

S-a terminat greva de la Dacia

S-a incheiat: sindicalistii de la Dacia au renuntat astazi la greva. Dupa trei saptamani de greva muncitorii au acceptat ultima oferta facuta de conducerea societatii, in aceasta dimineata.

Grevistii au fost de acord cu o majorare retroactiva a salariilor, reintorcandu-se la lucru la ora 13. Noua oferta de majorare salariala propusa de patronat prevede acordarea a 300 de lei incepand cu 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007 in suma medie de 1.000 de lei.

Conducerea Dacia si sindicalistii, aflati de aproape trei saptamani in greva generala , au reluat negocierile privind nivelul salariilor. Administratia a inaintat azi-noapte o noua oferta, iar astazi sindicalistii s-au consultat si au decis sa accepte aceasta ultima oferta, despre care au spus ca pare mult mai tentanta decat cea de la inceputul saptamanii, cand, per total, se ajungea la o crestere salariala de 390 de lei.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat ca s-a ajuns la "un acord verbal", dar precizat ca o decizie finala va fi luata dupa ce vor fi consultati toti grevistii.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari , printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe , si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea