Social

#spitalul letcani redeschis # spitalul modular letcani # spitalul letcani #letcani

S-a redeschis spitalul mobil Letcani. Primii pacienti, internati in cursul noptii de marti spre miercuri

S-a redeschis Spitalul modular din Letcani. Primii pacienti au fost internati aici in cursul noptii de marti spre miercuri, acestia fiind transferati de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Sunt cinci pacienti cu forme medii de Covid si necesita oxigenoterapie noninvaziva..

Anuntul transferului a fost facut marti seara de Diana Cimpoesu, medicul sef al SMURD Iasi, care a precizat ca pacinetii transferati la Letcani au forme de gravitate medie ale bolii si sunt conectati la masti cu oxigen.

Marti seara, unitatea de la Letcani a pus la dispozitie 10 paturi pentru pacientii Covid. Unitatea urmeaza sa deschida inca doua saloane, punand la dispozitie inca 20 de paturi pentru pacientii Covid, aceste paturi urmand sa fie operationalizate in zilele urmatoare. Stocatorul de oxigen, de care depinde functionarea unitatii, a ajuns la Iasi si urma sa fie pus in functiune.

„Dupa finalizarea montarii, umplerii si verificarii bunei functionalitati a stocatorului de oxigen, vom putea ingriji si pacienti in terapie intensiva. Pacientii vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infectioase, vor fi evaluati, consultati si directionati spre spitalul modular. Am operationalizat doua saloane, in total 20 de pacienti", a spus dr. Florin Rosu, potrivit agerpres.ro.

Spitalul Letcani va avea o conducere militara, iar Fortele Aeriene se vor ocupa si de transferul bolnavilor.

La Spitalul modular Letcani vor fi ingrijiti doar pacienti cu forme medii de COVID-19 care nu necesita suport mare de oxigen si pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor, scrie realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea