Social

#bucuresti # pasajul latin #centrul bucurestiului

S-a redeschis Pasajul Latin din centrul Bucurestiului

Desi centrul Capitalei a fost in weekend-ul care tocmai s-a incheiat scena unor proteste violente ce au lasat in urma un peisaj de nerecunoscut , primarul general Sorin Oprescu a decis sa nu amane inaugurarea Pasajul Latin .

Pasajul pietonal care face legatura intre Centrul Vechi (zona Lipscani) si cel din jurul Bisericii Sf. Gheorghe a fost redeschis dupa reamenajare in prezenta mai multor personalitati.

In pasaj exista basoreliefuri cu portretele lui Traian si Decebal, harti ale Imperiului Roman, Daciei, Bucurestiului si Tarilor Romane in vremea lui Constantin Brancoveanu, reproduceri de pe Columna lui Traian si un scurt istoric al formarii poporului roman. La intrarea in pasaj se afla statuia Lupoaicei cu Romulus si Remus.

La eveniment au participat, pe langa edilul Oprescu, si Emil Constantinescu, Constantin Balaceanu Stolnici si Razvan Theodorescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea