Social

S-a dublat numarul adolescentilor consumatori de droguri

Organizatia Salvati Copiii a anuntat, ieri, lansarea Programului de prevenire a consumului de droguri in randul copiilor si tinerilor, care se desfasoara la nivelul a 15 judete, in perioada martie-decembrie 2004, adresandu-se unui grup-tinta de 15. 000 de copii si tineri.

Principalul obiectiv al programului este informarea si educarea elevilor cu privire la consecintele negative ale consumului de droguri prin campanii de informare stradala, sesiuni de informare pe aceasta tema in taberele scolare, ?intrucat este foarte important ca aceste campanii sa se extinda si in afara scolii, cand elevul este in timpul lui liber, cand este cel mai putin supravegheat si cand este, de fapt, cel mai vulnerabil, a precizat Teodora Ciolompea, sef Serviciu promovare in Ministerul Sanatatii.

De asemenea, Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii , a subliniat ca organizatia pe care o conduce poarta discutii cu Ministerul Educatiei pentru ca orele de educatie pentru sanatate pe tema consumului de droguri sa fie introduse in curricula scolara ca disciplina obligatorie. Ea a mai adaugat ca, la ultimul studiu realizat de organizatie, in anul 1997, aproximativ 5% dintre elevii chestionati au raspuns ca au consumat sau consuma droguri, insa, la raportul din anul 2002, proportia elevilor consumatori se dublase, iar numarul celor care erau tentati sa consume era de 10%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea