Social

#parinti #educatie #disciplina #copii agresivi #agresivitate copii

S-a descoperit sursa agresivitatii copiilor

Nu factorii genetici sunt de vina pentru comportamentul agresiv al copiilor, ci educatia si pedepsele aplicate de parinti, releva cel mai recent studiu al specialistilor britanici.

Astfel, potrivit sociologilor, daca actiunile disciplinare ale parintilor sunt dure si includ violenta fizica, atunci si copiii vor imita atitudinea celor mari cu cei de o masura cu ei, mai exact cu colegii de scoala sau cu prietenii de joaca.

Intrucat si in tara noastra numarul cazurilor de violenta in scoli aproape ca s-a dublat intr-un singur an, e clar ca agresiunea este una dintre marile probleme ale scolilor in ziua de azi.

Dr. Justin Coulson, expert britanic in domeniu, a explicat ca adultii nu isi dau seama ca adesea masurile disciplinare luate de ei in incercarea de a corecta comportamentul violent al copiilor pot, in realitate, sa dea nastere acestui comportament sau sa il amplifice. "Copilul imita ceea ce vede", spune specialistul.

Specialistul a sugerat ca parintii ar trebui sa reziste pornirii de a-si pedepsi imediat copilul si, in schimb, sa discute cu el, sa afle ce se ascunde sub acest comportament si sa incerce sa i-l schimbe.

Sursa foto: entrepadres.imujer

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea