Social

#Programul Prima Casa Verde Clasic #Prima Casa Verde #case ecologice

S-a dat startul Programului Casa Verde! Cati bani le da statul celor interesati

 

Romanii care doresc o casa cu panouri solare, pompe de caldura sau izolatie pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila, prin Programul Casa Verde Clasic.

Programul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, iar dosarele pot fi depuse incepand cu data de 10 octombrie, pentru populatie, in timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie.

Echipamentele finantate pentru populatie prin “Casa Verde” sunt panourile solare si pompele de caldura, cunatumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei - pana la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate; pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

in cazul persoanelor juridice, finantarea nerambursabila, asigurata de Autoritate, se acorda in cuantum de pana la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului. 

Bugetul alocat pentru editia din acest an a Programului Casa Verde Plus este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei, iar 34 de milioane persoanelor juridice.

Sursa foto: radioiasi.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea