Social

# alerta gripa #gripa mortala #ah1n1 #gripa porcina

S-a dat alarma! Gripa porcina a facut prima victima in Romania!

Gripa porcina, care a facut ravagii in urma cu cinci ani, isi face din nou simtita prezenta. O femeie de 47 de ani din judetul Galati, care a contractat virusul AH1N1, a murit zilele trecute. Cazul a creat adevarata panica.

Femeia era asistenta la Spitalul Municipal Tecuci si s-a internat la jumatatea lunii februarie avand febra, tuse si o stare generala de rau, sustine purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, potrivit romaniatv.net.

La internare, pacienta a fost diagnosticata cu "pneumonie acuta", pentru care a primit tratamentul obisnuit. Peste doua zile, femeia a fost internata la terapie intensiva, iar pe 22 februarie a murit. Analizele de laborator sosite ulterior de la Institutul Cantacuzino au confirmat virusul AH1N1.

Problema care se pune acum este, pe de o parte, faptul ca femeia, fiind asistenta medicala, a intrat in contact cu o multime de pacienti carora le-ar fi putut transmite virusul. In plus, pe perioada internarii, ea nu a fost izolata, de asemenea, rudele si cei care au intrat cu ea in contact putand contracta virusului.

Potritivit Lilianei Iordachescu, virusul AH1N1 este considerat mai nou "gripa umana sezoniera", insa ramane extrem de periculos.

Foto: mamaplus.md
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea