Social

#radu mazare #rusia #scandal

Rusii i-au pus gand rau "nazistului" Mazare

Scandalul uniformei de ofiter german purtata de primarul Constantei, Radu Mazare , a ajuns pana la Moscova. Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse considera ca gestul primarului a fost o "provocare" si relatia Constantei cu Sankt Petersburg ar putea fi pusa in pericol .

"O astfel de fapta provocatoare din partea unei personalitati oficiale suscita revolta. Consideram ca acest act de sacrilegiu care profaneaza memoria milioanelor de victime ale nazismului nu trebuie sa ramana fara reactie la nivel international", se afirma in comunicatul facut public de MAE rus, care cere comunitatii internationala condamnare faptei lui Mazare.

In afara de reactia dura a diplomatiei ruse, gestul lui Mazare pune in pericol relatia dintre Constanta si Sankt Petersburg, orase infratite, informeaza Gandul.

Serghei Malinkovici, consilier municipal al orasului, a anuntat ca a cerut guvernatorului, Valentina Matvienko, sa rezilieze toate contractele si acordurile semnate cu Constanta.

"Ce se intampla acum in Romania este o reabilitare ideologica a dictatorului fascist Ion Antonescu. Regimul lui Ceausescu, cu toate neajunsurile sale, a fost antifascist. Acest proces arata degradarea elitelor in societate. Este unul din zecile de cazuri de fascism , flagel care isi inalta capul in Europa Centrala si de Est", a explicat Malinkovici.

 

Citeste si

Mazare simte nevoia sa se reculeaga

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea