Social

Rusii aniverseaza incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial printr-o parada militara grandioasa

Rusii sarbatoresc astazi 63 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. Ca in fiecare an, aniversarea incheierii celui de-al Doilea Razboi Mondial se face printr-o parada militara in Piata Rosie .

Anul acesta, organizatorii au promiscel mai grandios spectacol militar de dupa destramarea fostei Uniuni Sovicetice. Ministerul Apararii a decis sa organizeze de Ziua Armatei o parada spectaculoasa care sa marcheze grandoarea si forta armatei ruse.

Militarii si echipamentele intra pe bulevardul Tverskaia, apoi in Piata Rosie. Desfasurarea de forte este impresionanta! Tancurile si alte vehicule grele, care nu au fost la marsurile precedente, au revenit in scena. Peste 100 de elemente de armament greu, printre care noua tancuri de tip T-90 si noua blindate de infanterie participa la parada care va dura o ora. Punctul culminant este defilarea rachetelor strategice rusesti Topol -M.

La eveniment participa noul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev si premierul rus Vladimir Putin. Fostul presedinte rus, care a cheltuit miliarde de dolari pentru reconstruirea armatei, a declarat recent ca parada militara nu trebuie perceputa ca o amenintare ci demonstreaza potentialul Rusiei in domeniul apararii.

Unii experti militari sunt de parere ca asistam la un exercitiu de relatii publice. Purtatorul de cuvant al Pentagonului a ironizat evenimentul de astazi si a declarat ca rusii isi scot de la pastrare vechile echipamente doar ca sa le priveasca.

Exercitiu de relatii publice sau nu, cert este ca majoritatea expertilor militari sunt de parere ca armata rusa ramane dominata de probleme grave, de o structura militara supradimensionata, invechita si corupta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea