Social

#sua #nato #scut antiracheta #rusia

Rusia vrea sa stie de ce a fost aleasa Romania pentru a gazdui scutul antiracheta

Moscova vrea sa afle de ce a fost aleasa Romania pentru a gazdui elemente ale scutului american antiracheta, ingrijorata fiind, dar este in continuare interesata sa contribuie la o "evaluare comuna" a amenintarilor impreuna cu Europa si Washington, a declarat trimisul rus la Bruxelles.

"Am luat nota de declaratia presedintelui Traian Basescu pe tema gazduirii de elemente ale scutului. Este o chestiune serioasa, pe care o vom analiza cand vom primi toate detaliile privitoare la exact ce echipament va fi desfasurat acolo", a spus Vladimir Cijov telefonic, luni, relateaza EUObserver.

Joi, presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania a acceptat invitatia administratiei Obama de a gazdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american. Elemente ar urma sa fie desfasurate in 2015, intr-o a doua faza a noii versiuni a scutului, care combina interceptori pe mare si pe uscat pentru rachete cu raza scurta, medie si lunga de actiune.

Reactia Rusiei este diferita de raspunsul pe care Moscova l-a dat la anuntul facut in 2007 de administratia Bush pe tema desfasurarii unui radar in Cehia si a unor interceptoare de rachete in Polonia pana in 2011. Atunci, premierul Vladimir Putin a avertizat in legatura cu un nou Razboi Rece si a amenintat ca va amplasa rachete nucleare in enclava rusa Kaliningrad , daca nu se renunta la acest plan.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea