Social

Rusia va trimite mai multi soldati in Abhazia si Osetia de Sud

Rusia isi va mari numarul de soldati in regiunile separatiste georgiene, Abhazia si Osetia de Sud .

Anuntul a fost facut de ministrul rus al Apararii si intervine dupa ce Moscova a avertizat Georgia ca ar putea utiliza forta militara ca sa-si protejeze cetatenii din cele doua regiuni separatiste, in cazul in care acestia vor fi atacati.

Ministrul rus al Apararii a explicat ca sporirea contingentului de pace al fortelor ruse este necesar din cauza situatiei tensionate din cele doua regiuni.

Oficialul a precizat ca si Georgia a concentrat trupe in apropiere de Abhazia, semn ca se pregateste pentru o operatiune militara in regiune. Relatiile dintre Moscova si Tbilisi s-au degradat anul acesta dupa ce pe 7 martie Rusia a ridicat toate restrictiile comerciale impuse Abhaziei.

In aprilie, Georgia a acuzat Rusia ca un avion al sau a distrus un avion georgian deasupra Abhaziei. Multi dintre locuitorii Osetiei de Sud si Abhaziei au pasapoarte rusesti si primesc pensie din Federatia Rusa .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea