Social

Rusia s-a calificat in semifinale dupa ce a invins Olanda cu 3-1

Echipa nationala a Rusiei, antrenata de olandezul Guus Hiddink, s-a calificat in semifinalele EURO 2008, dupa ce sambata seara a invins cu 3-1, dupa prelungiri, una dintre favoritele turneului, Olanda.

OLANDA - RUSIA 1-1, 1-3 (Van Nistelrooy 86 / Pavliucenko 56, Torbinski 112, Arsavin 116)

Olanda: Van der Sar - Boulahrouz (Heitinga 54), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst - De Jong, Engelaar (Afellay 62) - Kuyt (Van Persie 46), Van der Vaart, Sneijder - Van Nistelrooy. Selectioner: Marco van Basten

Rusia: Akinfeev - Aniukov, Ignasevici, Kolodin, Jirkov - Semak - Zirianov, Semsov (Bilialetdinov 69) , Saenko (Torbinski 81) - Pavliucenko (Sicev 115), Arsavin. Selectioner: Guus Hiddink

Cartonase galbene: Boulahrouz 50, Van Persie 55, Van der Vaart 60 / Kolodin 71, Jirkov 103, Torbinski 111

Arbitri: Lubos Michel - Roman Slysko, Martin Balko (Slovacia)

Stadion: St. Jakob-Park ( Basel )

Spectatori: 42.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min 56: Pavliucenko a marcat al treilea sau gol la turneul final dupa ce a primit o centrare din partea stanga de la Semak.

1-1, min 86: Van Nistelrooy a egalat cu o lovitura de cap dupa o centrare a lui Wesley Sneijder.

1-2, min 112: Torbinski a inscris dupa ce a reusit sa introduca in plasa mingea care l-a depasit pe portarul olandez.

1-3, min 116: Arsavin stabileste scorul final cu un sut care trece printre picioarele lui Van der Sar.

Jucatorii Olandei au purtat banderole negre in memoria fetitei lui Khalid Boulahrouz, care a decedat in aceasta saptamana, la cateva ore dupa ce a fost nascuta prematur.

Olanda castigase toate cele trei meciuri disputate in Grupa C a EURO 2008, in care a marcat de noua ori. La finalul celor 90 de minute regulamentare, cele doua echipei au tras impreuna 39 de suturi spre poarta adversa.

Rusia va intalni in semifinala castigatoarea dintre Spania si Italia, meci care va avea loc la 22 iunie, in Viena. Prima semifinala , dintre Germania si Turcia este programata la 25 iunie, la Basel, iar a doua, in care va juca si Rusia, se va disputa la Viena, la 26 iunie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea