Social

#masacru #documente #rusia

Rusia publica pe Internet documente secrete despre masacrul de la Katyn

Arhivele Nationale ale Rusiei au publicat pe Internet, miercuri, documente secrete referitoare la masacrul de la Katyn, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand 20.000 de ofiteri si lideri polonezi au fost executati, din ordinul lui Stalin.

Documentele au fost postate pe Internet din ordinul presedintelui rus Dmitri Medvedev, ca o dovada de bunavointa fata de Polonia si o schimbare a politicii privind recunoasterea crimelor de razboi comise de Armata Rosie, scrie The Washington Post .

Polonia a cerut in repetate randuri accesul la documentele secrete referitoare la masacrul din padurea Katyn, insa pana acum s-a lovit de fiecare data de refuzul Rusiei.

Sunday Times : Moartea lui Kaczynski langa Katyn reinvie ecouri din trecut

Documentele secrete arata ca executiile celor 20.000 de polonezi, din padurea Katyn, au fost comandate de Stalin si de alti lideri importanti ai regimului sau.

Cu toate acestea, documentele postate miercuri pe Internet nu sunt noi, ele fiind desecretizate si publicate in urma cu mult timp.

Desi acum este prima data cand acestea apar pe Internet, din propria initiativa a autoritatilor ruse, o multime de alte documente secrete referitoare la atrocitatile regimului stalinist raman inchise in arhivele secrete ale Rusiei.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea