Social

#rusia #georgia #perevi #reocupare

Rusia isi justifica reocuparea unui sat georgian

Diplomatia rusa a apreciat vineri ca reocuparea satului georgian Perevi , din apropierea regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud ar fi fost necesara pentru evitarea 'unei destabilizari' a frontierelor si a criticat totodata Uniunea Europeana care a protestat dupa redesfasurarea trupelor ruse in sat, informeaza AFP.

Soldatii rusi au iesit pe 12 decembrie din satul Perevi, dar s-au intors a doua zi, considerand ca sosirea politistilor georgieni ar reprezenta o amenintare la adresa securitatii provinciei sud-osete si o incalcare a acordului ruso-georgian de incetare a focului semnat dupa razboiul din august.

Politistii georgieni de la Perevi 'reprezentau un pericol grav de destabilizare a situatiei de la frontiera Georgiei si a Osetiei de Sud. (...) Din acest motiv comandamentul rus a decis reintoarcerea soldatilor rusi', a estimat un diplomat rus intr-un comunicat de presa. 'In consecinta, suntem uimiti de declaratia franceza a UE, prin care regreta intoarcerea trupelor ruse la 13 decembrie', se mai afirma in documentul rus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea