Social

#eazboi Romania-Ucraina #razboi Romania #razboi #bucovina

Rusia: “Amata Ucrainei se pregateste de un razboi cu Romania"

Informatia privind inceperea unui eventual intre Romania si Ucraina a fost lansata de agentia rusa de presa TASS. Conform acesteia, Armata Ucrainei va infiinta o unitate militara care va avea misiunea sa riposteze fata de un eventual atac din partea Romaniei.

 

Stirea lansata de agentia rusa TASS sustine ca informatiile privind noua brigada a armatei ucrainene provin de la comandantul brigazii, colonelul Vasyl Zubanych, precum si de la seful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad (Vest), colonelul Viktor Kevljuk.

"Ministrul Apararii al Ucrainei a luat decizia de forma o noua brigada montana de asalt cu numarul 10. Locul de cartiruire al brigazii va fi Kolomyia. Avem sarcina de a vedea ce a ramas acolo din obiectivele militare, de a desfasura actiuni de reconstructie si reutilare a cazarmilor. Dupa aceasta, vom fi gata sa angajam pe baza de contract in jur de o mie de voluntari", ar fi declarat Kevljuk in orasul Ivano-Frankivsk.

Potrivit acestuia, "obiectivul principal al brigazii este apararea in fata unor ipotetice pretentii teritoriale asupra Bucovinei din partea Romaniei". Totusi, mai exista un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanti care "sa stie sa lupte foarte bine in munti — Crimeea".
Conform planificarii, procesul de constituire a noii brigazi ucrainene se va finaliza pana la 30 octombrie

 

Ministerul de Externe al Romaniei a anuntat, miercuri, ca “a instructat Ambasada Romaniei la Kiev si Consulatul general al Romaniei la Cernauti sa verifice autenticitatea informatiilor vehiculate in spatiul mediatic”.

Sursa foto: bloguri.piatza.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea