Social

#rugaciuni sfantul dumitru #rugaciune #sfantul dumitru

Rugaciuni catre Sfantul Dumitru pe care toata lumea trebuie sa le spuna astazi

Anual, pe 26 octombrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Dumitru. Este o sarbatoare mare, care marcheaza inceptul sezonului rece, in credinta populara. Pentru credinciosi este o zi de rugaciune intensa pentru iertarea de pacate, pentru ajutor si apararea de primejdii.

Iata ca, asadar, care sunt rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti astazi.

Rugaciunea catre Sfantul Dumitru pentru iertarea pacatelor

„O, Dumnezeul meu, ce face cel care nu se sacrifica cu totul pentru Tine? Si cat de departe sunt de Tine daca nu ma ofer cu totul iubirii Tale. Cate imperfectiuni vad in mine! Cate neputinte si scaderi in servirea fata de Tine!

O, Doamne, cat de putine lucruri facem pentru Tine. Asemenea bobului de mustar sunt faptele noastre bune si mari stanci faptele rele.

Imi pare rau pentru ca de foarte multe ori uit de Tine si de nenumaratele gratii pe care le obtin din partea iubirii Tale nesfarsite. Cand uit de ele, Te rog sa ma ierti, Doamne, si sa nu-mi socotesti ca pe o vinovatie marginirea fiintei mele.

Caci daca as fi stiut sa-Ti fiu servitor in lucuri mari, nu as fi omis nici infaptuirea lucrurilor mici. Fericit este cel care da marturie de credinta adevarata prin faptele vietii sale.

Invata-ma si pe mine sa indeplinesc astfel de lucruri pentru Marirea Ta, oricat de mare ar fi pretul, dupa exemplul servului Tau Dumitru si al tuturor martirilor. Amin.”

Rugaciunea catre Sfantul Dumitru pentru apararea de primejdii

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorator de Mir, ne rugam tie in clipe de mare necaz pentru a ne apara de primejdia care ne inconjoara. Asa cum Tu ai reusit sa nu te inchini la idoli si la dusmanii lui Hristos, tot asa ajuta-ne sa-i biruim pe toti dusmanii nostri stiuti si nestiuti.  Sfinte Mare Mucenic, da-ne putere si binecuvanteaza-ne sa-i invingem pe cei care vor sa ne aduca paguba si sa ne desparta de persoanele pe care le pretuim si le iubim. Asa cum L-ai ajutat pe Nestor sa-l invinga pe crudul lie, cel care-i omora pe crestinii din Salonic , tot asa ajuta-ne pe noi sa scapam de dezbinarea, de ura si de razbunarea celor care vor sa surpe munca noastra si ajuta-ne sa scapam din cele mai cumplite primejdii. Roaga-l Tu pe bunul Dumnezeu sa ne daruiasca noua marea lui mila. Amin!”

Rugaciunea catre Sfantul Dumitru care face minuni

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu si harazit sa ocupi functia de proconsul, in timpul crudului persecutor al crestinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a ingaduit sa poti vesti cu mai multa usurinta si autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a castiga fericirea vesnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la inchisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al crestinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigasilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei.
Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta.

Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta.

Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia si dragostea cu care ai indurat toate suferintele savarsind nenumarate minuni cu moastele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.

Da-mi si mie harul sa fiu in viata o placuta mireasma a lui Cristos in mijlocul lumii stricate si sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda si rugaciunea mea. Amin”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea