Social

#rromi #discriminare #onu

Rromii, discriminati in continuarea in Romania, spune ONU

Romania este una dintre tarile criticate de inaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay , pentru discriminarea rromilor.

Sentimentul antirromi din mai multe tari europene este criticat de organizatia internationala. Alte tari criticate sunt Italia, care nu a prezentat documentatia necesara anchetei, Bulgaria si Ungaria.

"In Italia nu a existat o documentare abundenta privind discriminarea si tratamentele degradante vizand rromii", a declarat Inaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, citat de Realitatea.net.

Ungaria este criticata pentru "numeroasele agresiuni mortale", la fel si Bulgaria, "unde se dovedeste ca multi rromi au un acces limitat la sistemul sanitar national, pentru ca nu au documente de identitate si asigurare medicala ".

Cele 17 tari din Uniunea Europeana criticate de Pillay pentru discriminarea rromilor si nomazilor la diferite nivele sunt Romania, Finlanda, Franta, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Serbia , Spania, Slovenia, Elvetia si Marea Britanie.

"Desi sunt constienta de eforturile depuse pentru a infrunta aceasta problema, trebuie facut mai mult pentru a pune capat acestui tip de discriminare", a explicat oficialul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea