Social

#rovinieta #automobil #taxa de drum

Rovinieta electronica, implementata in 2010

Un nou sistem de verificare a platii taxei de drum, rovinieta cu autocolant , au anuntat reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

"Prin implementarea sistemului la plata rovinietei, numarul masinii va fi introdus intr-o baza de date, iar ulterior, prin intermediul camerelor instalate pe drumurile nationale se va verifica daca rovinieta a fost achitata. Cu banii de pe rovinietele electronice se va reusi strangerea unor bani pentru drumuri. Licitatia a avut loc fiind castigata de o firma dar exista acea perioada de zece zile pentru depunerea contestatiilor", a declarat directorul general al CNADNR , Dorina Tiron, citata de Realitatea.net.

Sistemul informatic va avea costuri totale 38,45 milioane lei plus TVA, investitie suportata din bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

"Rovinieta electornica permite plata si punerea acestui sticker in parbriz si urmarirea electonica, asa cum se face in tarile Uniunii Europene, in mod modern si civilizat. Va exista un sistem computerizat de urmarire a platii, practic rovinieta inseamna plata taxei de drum pentru autovehicule", a explicat secretarul de stat Marin Anton, potrivit Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea