Social

Rooney elogiat de presa engleza

Presa engleza atribuie victoria Angliei in fata Elvetiei, scor 3-0, atacantului Wayne Rooney, pe care il numeste "eroul", "minunea acrobatica", "senzatia uimitoare".

"Elvetia knockout " titreaza "The Sun", care il elogiaza pe Rooney pentru cele doua goluri marcate. "Minunea acrobatica Rooney (nr. - referire la tumbele facute de Rooney dupa inscrierea golurilor) a trimis Elvetia invirtindu-se catre infringere. Senzatia uimitoare, care la 18 ani si 7 luni si 24 de zile devine cel mai tinar jucator care inscrie la un CE, a marcat doua goluri in victoria cruciala cu 3-0", scrie "The Sun".

Acelasi cotidian dezvaluie ca tatal lui Rooney, Wayne senior, a plins de bucurie in momentul in care suporterii englezi l-au ovationat pe fiul sau atunci cind a parasit terenul de joc.
"The Sun" considera ca Elvetia, in ciuda unui inceput bun, nu a putut tine pasul cu Anglia. "Elvetia, care a jucat in 10 oameni dupa eliminarea fundasului Bernt Haas in urma unui fault la Ashley Cole la scorul de 1-0, a inceput stralucitor partida. Dar pur si simplu nu au fost capabili sa tina piept Angliei", noteaza "The Sun".
Ziarul descrie si modul in care au sarbatorit suporterii englezi. "Mii de suporteri au dansat conga in centrul orasului Coimbra, unde a avut loc meciul, iar sute dintre acestia au intrat in riu pentru a se racori", scrie "The Sun".

Publicatia britanica considera ca echipa Everton nu il va putea pastra pe Rooney dupa Euro 2004. "Cit valoreaza Rooney acum? 50 de milioane de lire sterline? 60 de milioane? 70 de milioane? In momentul in care se va intoarce de la Euro 2004, Everton isi va putea permite un nou gazon, isi va putea plati datoriile si va putea alcatui o echipa noua in urma vinzarii acestuia. In nici un caz Everton nu va putea sa il pastreze pe Rooney cind miliardarul Roman Abramovici isi va arata teancurile de bani", noteaza "The Sun".
Ziarul il noteaza pe "genialul tinar" cu nota 9, pe cind David Beckham a fost notat cu 6.

Cotidianul "Daily Mirror" titreaza "Roo Britannia" referindu-se la isteria pe care Rooney a creat-o in rindul fanilor englezi. "Tara este in delir in urma victoriei la fotbal...Wayne Rooney a fost incoronat aseara Rege al Angliei, in vreme ce suporterii englezi au sarbatorit victoria devastatoare cu 3-0 impotriva Elvetiei. Milioane de suporteri in delir i-au strigat numele, dansind in pub-uri din intreaga tara, inainte de a-si continua petrecerea in strada", scrie "Daily Mirror".

Cotidianul il considera pe Rooney eroul Angliei. "Pustiul Rooney in postura de erou, in vreme ce Anglia reintra in lupta Euro 2004... Cind barbatii nu pot sa-si faca treaba, fiti rescunoscatori ca il avem pe pustan", noteaza "Daily Mirror", numindu-l pe atacantul englez, intr-un joc de cuvinte, "Mr Wayne-derful" (n.r. wonderful - minunat).
Aceeasi publicatie considera ca victoria englezilor a fost una neconvingatoare si norocoasa. "Aceasta a fost o victorie nervoasa si neconvingatoare in fata unei Elvetii disperate, iar Anglia a avut nevoie de noroc pentru a o obtine", scrie "Daily Mirror".

"The Independent" scrie despre Rooney ca a "produs o noua explozie a incredibilului sau talent". "The Independent" considera ca primul gol al lui Rooney a avut "efectul unui elixir asupra Angliei. Increderea a revenit in joc, pasele ajungeau la destinatie si jocul a devenit animat", scrie acelasi ziar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea