Social

#autoritati #violenta #furt #politie #romania #cedo

Romanul batut de politisti pentru furt de apa minerala a castigat procesul la CEDO

Romania a pierdut la Curtea Europeana a Drepturilor Omului procesul intentat de un roman care a fost agresat de fortele de ordine in 1997. Dupa ce a fost agresat de doi politisti care il suspectau de furtul a sase sticle de apa minerale, el a dat in judecata statul roman pentru rele tratamente si lipsa acordarii unui tratament medical adecvat.

Cazul Olteanu impotriva Romaniei s-a finalizat la CEDO cu castig de cauza pentru acuzare. Statul roman a fost considerat vinovat pentru lipsa unui tratament medical adecvat in urma agresiunii, informeaza Gardianul.

Suspectat de furtul a sase sticle de apa minerala , Olteanu a fost agresat de doi politisti care i-au provocat un traumatism cranian insotit de numeroase echimoze si l-au impuscat in talpa stanga. Dupa operatia chirurgicala pentru extragerea corpurilor metalice din talpa, el a fost dus imediat la politie pentru interogatoriu .

Plangerea lui Olteanu impotriva politistilor care l-au agresat a fost rezolvata prin neinceperea urmaririi penale.

Curtea Europeana a constatat incalcarea articolului 3 al Conventiei Europene de catre statul roman, pentru ca barbatul a fost agresat, lipsit de tratament medical adecvat, dar si pentru faptul ca autoritatile nu au efectuat o ancheta in urma agresiunii.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea