Social

Romanul ar da oricand o bere prietenilor

Romanilor le place sa se simta bine cu prietenii. Asa ca sunt dispusi chiar sa le faca cinste cu bere , pana si la peste zece persoane .

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de o companie de marketing, efectuat pentru un producator de bere. Studiul arata ca aproximativ noua din zece romani ar face cinste cu o sticla de bere unui prieten, fara sa se astepte sa primeasca una in schimb. Astfel, tara noastra se plaseaza pe primul loc in topul celor mai darnici europeni atunci cand este vorba de bere. Tot fruntasi suntem si daca luam in calcul numarul persoanelor pentru care un european ar face cinste. Din stiudiu aflam ca un roman ar oferi o bere gratis la peste zece persoane, fiind urmat in clasament de belgieni, olandezi si spanioli. Pe de alta parte la coada clasamentului celor mai darnici in materie de bere sunt suedezii, ei fiind cel mai putin dispusi sa faca cinste. In ce priveste modul in care se plateste nota atunci cand se iese la o bere cu prietenii, cercetarea a aratat ca in timp ce la noi a face cinste este o obisnuinta, la ceilalti europeni fie se plateste „frateste“, fie prietenii platesc exact cat consuma. Spre exemplu, cehii isi platesc doar propria consumatie, in timp ce majoritatea olandezilor si belgienilor isi impart cheltuiala "frateste". Diferente culturale exista si in ceea ce priveste modalitatea de plata. Francezii obisnuiesc sa plateasca chelnerului dupa fiecare „rand“ de beri comandate, in timp ce romanii, germanii si cehii prefera sa achite toata consumatia la sfarsit. Majoritatii romanilor participanti la studiu le place sa bea berea acasa, la mesele cu familia sau la cinele de la restaurant. Jumatate dintre cei chestionato au spus ca beau bere la nunta, in timp ce numai 23% consuma bere la intalnirile de afaceri. Studiul a notat si faptul ca in Romania consumul anual de bere este estimat de catre patronatul de profil la aproximativ 100 de litri pe cap de locuitor. In 2007, romanii au consumat 20,6 milioane de hectolitri de bere, cu peste 16% fata de nivelul din 2006. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea