Social

#romani sarbatori #cadouri sarbatori #romani #sarbatori #cadouri

Romanii, zgarciti de Sarbatori. Uite cat dau pe cadouri fata de alti europeni

500 de lei, adica in jur de 110 euro. Atat si-au propus romanii sa cheltuiasca, in medie, pentru cadourile de Sarbatori. Suma este mai mica decat cea pe care o aloca bulgarii sau cehii, arata un studiu realizat in 13 tari si citat de Mediafax.

Astfel, se pare ca cei mai generosi cu semenii lor sunt britanicii. Acestia vor sa aloce in medie 440 de euro pentru cumparaturile de Craciun din acest an, cea mai mare suma vehiculata in acest sens. La distanta considerabila se situeaza francezii si locuitorii Luxemburghului, cu cate 300 de euro alocati pentru darurile de Sarbatori, austriecii si spaniolii, cu cate 250 de euro, nemtii si italienii urmand sa cheltuiasca in jur de 200 de euro.

Romanii, in schimb, si-au propus sa nu dea decat 100-110 euro pe cadourile care urmeaza sa fie asezate sub brad. Si mai zgarciti decat noi sunt insa polonezii, cu 95 de euro alocati, si olandezii, care nu au de gand sa cheltuiasca mai mult de 25 de euro!

Potrivit studiului, 26% dintre respondentii din Romania au declarat ca vor sa aloce mai multi bani pentru cadourile din acest an decat in 2013. Anul trecut, o cincime dintre romani s-au imprumutat pentru cumparaturile de Craciun, fata de 14% dintre britanici si 12% dintre italieni, arata studiul.

Sursa foto: soffk7.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea