Social

#asigurare medicala #medic familie # control medical obligatoriu

Romanii, trimisi cu forta la medic de la 1 iunie. Iata motivul!

Guvernul a aprobat pachetul de servicii medicale de baza potrivit caruia, de la 1 iunie, vizita medicala anuala devine obligatorie pentru orice roman de peste 40 de ani. Cei sub 39 de ani vor fi nevoiti sa treaca pe la cabinet cel putin o data la trei ani.

Astfel, pachetul de servicii medicale de baza aduce ca noutate preventia. El include consultatii de monitorizare pentru boli cardiovasculare, dislipidemie, diabet zaharat tip 2, astm bronsic, boala cronica respiratorie obstructiva si boala cronica de rinichi.

In plus, pacientul va beneficia de acum de o serie de investigatii suplimentare pentru care nu va mai fi necesara internarea in spital. Tot in pachetul de servicii de baza se regasesc, la capitolul serviciilor stomatologice, consultatii, servicii profilactice si diverse tratamente, inclusiv serviciile de medicina dentara de urgenta. Au fost suplimentate si o serie de analize medicale obligatorii pentru femeile insarcinate.

Nu se mai regasesc in pachetul de baza serviciile de homeopatie si fitoterapie, pentru care trebuie incheiate asigurari private. De la 1 ianuarie 2015, orice serviciu medical va fi oferit doar cu prezentarea cardului electronic de sanatate, care va fi distribuit tuturor pacientilor in urmatoarele luni.

Foto: aradon.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea