Social

#concediu #saracie #romani #romani saraci

Romanii, tot mai saraci. Vezi cati au renuntat la concediu

Gata cu vacantele ieftine peste granita. Romanii cu venituri reduse, care plecau cate o saptamana in concediu in strainatate cu 200-300 de euro, au renuntat la vacante, sustin agentii de turism citati de Mediafax. In schimb, s-a mentinut numarul celor care isi permit vacante de cateva mii de euro.

Criza financiara a diminuat in ultimii cinci ani cu 200.000 numarul romanilor care isi permiteau o vacanta ieftina in Bulgaria sau in Grecia. Turistii cu venituri reduse plecau in concedii cu autocarul si se cazau la hoteluri de doua stele sau studiouri.

"Acum nu mai merg nicaieri, nu mai pleaca in vacante, iar in concediu se duc la rude la tara sau raman acasa. Cel mult merg un weekend la o pensiune la munte. Aceste vacante nu au disparut, insa, iar acum sunt achizitionate de turisti care inainte alocau pentru o vacanta 500-600 de euro", a explicat pentru Mediafax Sorin Vaduvoiu, directorul Perfect Tour.

In ultimii ani, si cei care plateau inainte de 2009 sub 1.000 de euro pentru o vacanta au cumparat servicii mai ieftine. Bugetele au ramas insa neschimbate pentru cei care plateau cateva mii de euro pe vacante, potrivit reprezentantului agentiei.

Sursa foto: dogbreedspicture.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea