Social

Romanii sufera de "sindromul sefiei"

Peste 70% dintre romani doresc un post de conducere, intr-o companie de succes, fara sa tina cont daca sunt sau nu pregatiti pentru o asemenea functie. Specialistii spun ca astfel de persoane sufera de „sindromul ceausist”.

Dintr-un studiu realizat de companiile de training si de sociologii de la Universitatea Bucuresti , citat de cotidianul Gardianul, rezulta ca aproape trei sferturi dintre romani isi doresc un post de conducere intr-o intreprindere de succes, fara sa tina cont daca sunt pregatiti pentru o asemenea functie.

Specialistii spun ca romanii fac tot posibilul sa isi atinga scopul, iar de cele mai multe ori reusesc chiar daca trebuie sa isi cumpere pozitia. In plus, in Romania s-a dezvoltat moda masterelor sau a tot felul de cursuri post-universitare, iar romanii le fac numai pentru a umple cu lucruri pompoase un CV.

Problema cea mai grava consta in faptul ca nu sunt pregatiti pentru functia la care ravnesc. Psihologii au ajuns la concluzia ca sefii se rup de realitate, nu mai tin cont de parerea celor din jur si isi dezvolta o personalitate colerica.

Mai mult, persoanele care ocupa o functie de conducere au mereu tendinta de a crea la locul de munca o atmosfera in regim totalitar. Dupa pierderea unei astfel de functii, sefii trec prin momente foarte dificile. Traiesc o drama puternica si pot recurge chiar si la gesturi extreme, atrag atentia psihologii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea