Social

Romanii spera ca vor putea taia mieii de Paste dupa metoda traditionala

Dupa ce de Craciun au ocolit normele europene de sacrificare a animalelor si au taiat porcii asa cum o fac de cand se stiu, romanii spera ca europenii vor inchide ochii si de paste, cand vine vremea taierii mieilor. In cazul acestora, normele cer ca sacrificarea sa se faca in prezenta unui medic veterinar . Crescatorii de animale se plang ca nu sunt abatoare specializate pentru taierea mieilor. De aceea, asomarea i-ar costa foarte mult. De exemplu, pentru sacrificarea a 200 de miei este nevoie de 10.000 de lei, suma care include transportul animalelor si taxa de asomare . "E nevoie de abatoare specializate cu linii specializate pe ovine . O asemenea investitie costa enorm de mult. In judetul Sibiu nu avem niciun abator specializat pe ovine", a declarat Andrei Marcel, presedintele Asociatilor Crescatorilor de ovine, Sibiu. Presedintele Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis, a declarat la Realitatea TV ca din acest an, mieii si porcii vor fi sacrificati in spatii special amenajate, sub supravegherea stricta a medicilor veterinari . aceste spatii vor trebui puse la dispozitie de catre Primariile localitatilor. De asemenea ministrul Dacian Ciolos , a declarat in luna ianuarie, intr-un interviu BBC ca va cere Uniunii Europene o derogare pentru ca Taranii romani sa poata sa mai taie inca trei ani porcii si mieii in mod traditional. In orase, oamenii vor putea cumpara anul acesta mieii din piete, unde vor fi sacrificati in punctele de taiere special amenajate. In acelasi loc se pot recolta probele pentru verificarea carnii. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea