Social

#sarbatoare #onomastica #mihail si gavril

Romanii sarbatoresc azi Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Credinciosii ortodocsi romani ii sarbatoresc azi pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele consilier Constantin Stoica, in aceasta zi sunt praznuiti de fapt toti arhanghelii si ingerii, numele complet al sarbatorii fiind Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

Sfantul Arhanghel Gavriil inseamna in limba ebraica "barbat-Dumnezeu". Potrivit Sfintei Scripturi, Gravriil este cel care a vestit Ioachim si Anei ca o vor avea pe Maria, desi erau batrani.

Semnificatia in limba ebraica a Arhanghelului Mihail este "Cine este ca Dumnezeu?". Arhanghelul Mihail este considerat capetenia ostilor ceresti-ingeresti, cel care la sfarsitul lumii se va lupta cu diavolul.

Potrivit datelor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, 1.336.597 de romani isi sarbatoresc azi ziua onomastica, 593.114 fiind femei, iar 744.483 barbati.

Sursa foto: artapeintelesultuturor.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea