Social

# certificat verde romani #certificat verde # reguli calatorie #romani #calatorii

Romanii raman fara certificat verde incepand de maine! Reguli noi de calatorie

Multi dintre romanii care nu si-au facut doza booster, iar rapielul a fost facut in urma cu nou luni, vor ramane cfara certificat de verde incepand de maine.

 

Certificatul verde, pentru primele doua doze de vaccin (sau o doza in cazul serului produs de Johnson&Johnson), este valabil doar 9 luni de zile de la data rapelului. Incepand de maine, multi dintre romani vor ramane fara certificat verde daca au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completa.

Pentru a beneficia in continuare de certificatul verde, romanii trebuie sa se vaccineze cu doza booster.

Astfel, certificatele emise pana in luna mai 2021, vor expira incepand cu 1 februarie.  Acest lucru ii afecteaza insa numai pe cei care doresc sa calatoreasca. In Romania, certificatul verde va ramane in continuare valabil pentru accesul in restaurante, sali de evenimente, malluri si la sala de fitness.

Insa, cei care vor sa calatoreasca vor fi nevoiti sa se supuna regulilor uniunii europene si sa-si faca doza booster. Doza booster poate fi efectuata cu serurile produse de Pfizer si Moderna. De asemenea, cei care inca nu s-au vaccinat, pot alege orice ser, inclusiv cele produse de AstraZeneca si Johnson&johnson

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea