Social

#casatorie #romani saraci #nasteri #romani #copii

Romanii, prea saraci pentru a face un copil!

Romanii amana tot mai mult momentul casatoriei si al aducerii pe lume a unui copil. Numarul nasterilor este in scadere, o arata statisticile.

Potrivit ultimelor date facute publice de Institutul National de Statistica, in perioada de crestere economica romanii aveau un loc de munca stabil si erau dispusi sa-si intemeieze o familie. In 2007 se inregistrau peste 214.000 de nasteri. In schimb, in 2015 numarul nasterilor a fost de doar 200.000.

Asta, desi in in iulie, august si septembrie 2015 s-au nascut 60.000 de prunci. Aceste 3 luni de spor natural pozitiv, cum se numeste in statistica, sunt importante pentru ca nu le-am mai avut din 2009, potrivit libertatea.ro. Acest lucru inseamna ca numarul nasterilor l-a depasit pe cel al deceselor.

Potrivit statisticilor, varsta la care tinerii se casatoresc este in continua crestere. In 1990, barbatii se casatoreau la 25 de ani, iar femeile la 22. In prezent, barbatii se gandesc la casatorie la varsta de 30 de ani iar femeile la 27 de ani.

Totodata in anii ’90, femeile faceau primul copil la 22 de ani, iar in prezent il fac dupa varsta de 26 de ani. in Bucuresti, varsta medie la care o femeie naste primul copil depaseste 30 de ani. Cele mai tinere mamici sunt insa in Giurgiu, unde media este de 26 de ani.

In plus, in generatiile trecute, familiile aveau in medie cel putin doi copii, iar acum media este de un copil.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea