Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Romanii, polonezii si ungurii, campionii muncii

Romanii , polonezii si ungurii sunt campionii Uniunii Europene la numar de ore de lucru. La polul opus, cel mai putin se lucreaza în Franta, Germania, Danemarca si Suedia. Datele apar în ultimul raport despre timpul de lucru în tarile UE, realizat de Eurofound . Potrivit Eurofound, muncitorii din ultimele 12 state care au aderat la Uniunea Europeana lucreaza mai mult cu doua saptamani si jumatate pe an fata de cei din celelalte 15 tari. De exemplu, daca suedezii au 42 de zile libere , pe an, în Estonia sunt doar 26 de libere. Dupa Suedia, tarile cu cel mai mare numar de zile libere sunt Germania - 40 de zile, Italia - 39 de zile, Luxemburg si Danemarca, cu cate 38 de zile. Romania este undeva pe la jumatatea clasamentului, cu 31 de libere pe an. Tarile cu cele mai putine zile libere sunt Estonia - 26 de zile, Letonia - 27 de zile, Ungaria - 28 de zile si Irlanda - 29 de zile libere. Referitor la numarul de ore efectuate pe an, cel mai mult lucreaza muncitorii din Estonia, Letonia, Ungaria, Polonia si Romania -1.840 de ore, în timp ce francezii, suedezii, danezii si germanii muncesc cele mai putine ore pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea