Social

#executare silita #finante #anaf #taxe #impozite #tva #romania

Romanii, pierduti in labirintul fiscal

Un studiu recent arata ca romanii sunt foarte prost informati cu privire la drepturile si datoriile fiscale din tara noastra. Pentru cei care nu pot sa interpreteze textul complicat al legii, singura solutie este apelarea la o firma de consultanta fiscala .

"Nivelul de informare in randurile cetatenilor romani cu privire la obligatiile si drepturile fiscale pe care le au este destul de scazut. Informatiile care ajung la cetateni din surse precum site-ul Ministerului de Finante si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), buletinele informative ale companiilor specializate sau chiar presa, sunt destul de bulversante si, de cele mai multe ori, creeaza confuzii mari", spune Emilia Dragu, partener al companiei de consultanta fiscala TaxHouse, citata de Evenimentul Zilei.

Sistemul fiscal din Romania a ramas cu mult in urma celor din alte tari europene, unde cetateanul are la dispozitie mai multe modalitati de informare si de plata a datoriilor catre Stat.

Plata impozitelor nu poate fi evitata aproape deloc. Agentia Nationala de Administrare Fiscala are access la toate conturile deschise de o persoana fizica in Romania si in multe tari din lume. In cazul unei executari silite , ANAF poate pune sechestru pe toate conturile pana la recupererea sumelor datorate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea