Social

Romanii, pe locul intai in Europa la consumul de racoritoare

Romanii, din ce in ce mai mari consumatori de bauturi racoritoare . Aceasta este una dintre ultimele concluzii ale studiilor efectuate in mai multe tari europene, datele statistice plasandu-ne pe primul loc in Europa la acest capitol. In urma cu ceva vreme un alt sondaj situa tara noastra peste media europeana la capitolul consum de bere.

Datele specialistilor arata ca pentru acest an se estimeaza ca vanzarile de racoritoare vor creste fata de anul trecut, datele prognozand un consum mai mare cu pana la 15 procente, fata de cel din 2007.

In topul preferintelor romanilor se afla ceaiurile reci, a caror cerere a crescut de la an la an, triplandu-se, chiar triplandu-se. In topul preferintelor ceaiurile sunt urmate de apa minerala , fiind urmate apoi de restul sucurilor acidulate.

In urma cu cateva luni specialistii dadusera publicitatii un studiu care arata ca berea este principala bautura alcoolica preferata de romani. Astfel, aproximativ 54% dintre romani sunt bautori de bere, in timp ce doar 31% opteaza pentru vin.

Un alt amanunt important este acela ca ponderea consumatorilor care prefera berea este in Romania cu 2% peste media europeana, cu 89 de litri pe cap de locuitor, aflandu-se la mica distanta de cei mai mari bautori de bere din Europa, respectiv cehii.

Acelasi studiu a aratat faptul ca barbatii prefera berea in proportie de 57%, in timp ce femeile si varstnicii sunt atrasi mai degraba de consumul de vin, iar timp ce tinerii opteaza mai ales pentru bauturile spirtoase .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea